Podkarpackie > Pochwalimy się chlebem ze smalcem

dw
Ekologicznie warzywa, kozie sery, konfitury, sałatki, soki oraz pieczywo pokażą podkarpaccy producenci na targach ekologicznych w Norynberdze.

Po raz pierwszy pojedzie tam rolnik Leś Adam Bała. z Grzegorzówki. Od lat uprawia zboża, a od dwóch, w przydomowej piekarni i piecze z nich pierwszy w województwie ekologiczny chleb.

- Według receptury mojej babci i mamy - mówi.

W piątek w Urzędzie Marszałkowskim w Rzeszowie pokazano stoisko, na którym nasi producenci pochwalą się ekologiczną żywnością. Targi odbędą się między 15 a 18 lutym.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie