MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najprostsze śledzie w śmietanie...
fot. Fot. 123 RF

Potrawy wigilijne dla początkujących. 12 tradycyjnych wigilijnych dań, z którymi poradzi sobie każdy [PRZEPISY]

Najprostsze śledzie w śmietanie

Składniki
6 filetów śledziowych
200 g śmietany
1 łyżka majonezu
1 pęczek świeżego koperku
1 płaska łyżeczka cukru
sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki.
Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku.
Do gotowego sosu śmietanowo-koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Przepis Roberta Muzyczki

Zobacz również

Chwile grozy na terenie jednego z gospodarstw w Kaczlinie

Chwile grozy na terenie jednego z gospodarstw w Kaczlinie

Bramkarz reprezentacji Polski niepewny swojej przyszłości

Bramkarz reprezentacji Polski niepewny swojej przyszłości

Polecamy

Grzegorz Lato z wizytą na stadionie Czuwaju Przemyśl

Grzegorz Lato z wizytą na stadionie Czuwaju Przemyśl

Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

HIT DNIA
Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

Resovia potwierdza pożegnanie swojej gwiazdy

Resovia potwierdza pożegnanie swojej gwiazdy