Składniki:
2 pory, 2 cukinie, 2 ząbki czosnku, 800g pomidorów z puszki, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 listek laurowy, 400g ciecierzycy z puszki, 750ml bulionu warzywnego, sól, pieprz.
Wykonanie:
W rondlu podgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę cukinię, pora pokrojonego w pół plastry oraz posiekany czosnek (około 5 minut). Dodajemy bulion warzywny, pomidory z puszki, ciecierzycę, liść laurowy i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 5 minut. Wyciągamy liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Zupę można posypać natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę