Składniki na bezowe bałwanki
4 białka,
200 g cukru,
szczypta soli.
Wykonanie bałwanków z bezy
Dokładnie oddzielić białka od żółtek. Następnie dodać szczyptę soli. Ubić na sztywno i cały czas ubijając, dodawać po jednej łyżce cukru.
Masa białkowa powinna być sztywna oraz lśniąca.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. I nakładać masę na papier, formując łyżką bałwanki.
Pomiędzy bałwankami pozostaw nieduże odstępy.
Piec od 45-60 minut w temperaturze 140 st. C. Ostudzić.
Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce