Składniki dla (4 osób):
- 2 wędzone makrele
- 6 łyżek majonezu
- pieprz
- świeży koperek
- 15 dag żółtego sera
Wykonanie:
Z makreli wyjmujemy środek (mięso) i usuwamy wszystkie ości.
Następnie rozdrabniamy widelcem,
Koperek drobno siekamy i dzielimy na dwie części. Jedną część dajemy do miseczki z makrelą, a drugą odkładamy na osobny talerzyk.
Ser żółty ścieramy na tarce i wsypujemy do makreli i koperku.
Na samym końcu dodajemy majonez oraz pieprz do smaku,
Nakładamy na bułeczkę, chleb lub grzanki.
Na samą górę pasty makrelowej posypujemy pozostawionym koperkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice