Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Pasta z makreli pachnąca koperkiem

Ula Sobol
Świeży koperek nadaje paście makrelowej wyjątkowego zapachu oraz smaku.
Świeży koperek nadaje paście makrelowej wyjątkowego zapachu oraz smaku. sxc.hu
Pastę z makreli pachnącą koperkiem poleca Teresa Babiarz z Miłocina. Makrelowa pasta jest smaczna i prosta w wykonaniu.

Składniki dla (4 osób):

- 2 wędzone makrele
- 6 łyżek majonezu
- pieprz
- świeży koperek
- 15 dag żółtego sera

Wykonanie:

Z makreli wyjmujemy środek (mięso) i usuwamy wszystkie ości.
Następnie rozdrabniamy widelcem,

Koperek drobno siekamy i dzielimy na dwie części. Jedną część dajemy do miseczki z makrelą, a drugą odkładamy na osobny talerzyk.

Ser żółty ścieramy na tarce i wsypujemy do makreli i koperku.

Na samym końcu dodajemy majonez oraz pieprz do smaku,

Nakładamy na bułeczkę, chleb lub grzanki.

Na samą górę pasty makrelowej posypujemy pozostawionym koperkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24