Ciasto:
60 dag mąki, 3 jajka, 30 dag masła, 25 dag cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia.
Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Upiec 3 placki.
Masa:
2 placki pokruszyć i wymieszać z pozostałymi składnikami - 20 dag cukru pudru, 1,5 szklanki kwaśnej śmietany, 3 łyżki kakao, 15 dag orzechów (połowa mielonych, połowa siekanych).
Polewa:
2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka kakao, 3 łyżki mleka, 8 dag masła. Masło rozpuścić na ogniu, cukier rozetrzeć z kakao, dodać mleko i wlać do masła, zagotować.
Rozsmarować masę na placku, który pozostał, a następnie polać polewą.
Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Odmieniona Lucyna Malec bryluje na imprezie. Czas się dla niej zatrzymał! [ZDJĘCIA]
- Widzowie dopatrują się romansu w TzG! Drobne gesty zdradzają wszystko
- Ścibakówna nie wywodzi się z wyższych sfer. Tego nie wiedzieliście o żonie Englerta
- Od sutenerki i żony gangstera do celebrytki. Tak Kaźmierska pięła się na szczyt