Składniki :
- 2 woreczki ryżu
- pół główki średniego kalafiora
- 150g łososia (surowego)
- jeden mały jogurt naturalny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka koperku
- 2 łyżeczki majeranku
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy
- 3 łyżki oleju do smażenia (polecam rzepakowy)
Wykonanie:
Ryż gotujemy i odcedzamy
Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy.
Łososia smażymy na oleju, ze wszystkim stron. Dzielimy na małe cząstki.
Na patelnie z olejem, pozostałym po smażeniu ryby wsypujemy ryż.
Dodajemy kalafior i dodajmy rozdrobnionego łososia.
Wszystko razem mieszamy i smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Z jogurtu, majonezu, roztartego czosnku, koperku ukręcamy sos. Doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Risotto przekładamy na talerze, polewamy sosem czosnkowo-koperkowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"