Składniki:
- 2 kg ogórków pokroić
- 15 dag marchwi startej na grubej tarce
- 25 dag cebuli
- sól
- czosnek
- koper lub natka pietruszki
Wykonanie:
- Cebulę i ogórki zasolić i osobno zasolić marchewkę
- 2 ząbki czosnku utrzeć
- 1, 5 łyżki zielonego kopru lub natki pietruszki
Zalewa
- 1,5 szklanki octu
- pół szklanki oleju
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
- czosnek (starty)
Odciśnięte jarzyny zalać zalewą. Wymieszać.
Zagotować w słoikach
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagłe wieści o Janinie i Tadeuszu z "Sanatorium miłości"! Znamy sensacyjne szczegóły
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco