- Polecam ją na gorąco z grzankami. Ci, którzy uwielbiają dynię wiedzą, że szczypta chilli lub curry wzbogaci smak - zapewnia nasza Czytelniczka. To naprawdę hit sezonu jesiennego - dodaje.
Składniki:
1 cebula, ząbek czosnku, 1 kg dyni, 1 litr wywaru drobiowego lub warzywnego, 5 łyżek oliwy, pieprz, sól, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta chilli, szczypta curry, pół szklanki mleka.
Wykonanie:
Cebulę pokrój drobno, a czosnek posiekaj na małe kawałki i zeszklij na oliwie. Dynię myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Następnie smażymy dynię razem z cebulą około 5 minut. Podsmażoną dynię i cebulę wrzucamy do garnka, a całość zalewamy wywarem drobiowym lub warzywnym. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Gotujemy około 15 minut. Na końcu zblenduj lub zmiksuj przygotowaną zupę i dodaj mleko. Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"