Składniki:
- 1 główka kapusty białej
- 1 ½kg surowych ziemniaków
- 2 cebule
- 100g kaszy gryczanej
- 25dkg mielonego mięsa wieprzowego
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła
- 250ml śmietany 18%
Wykonanie:
- Liście kapusty gotuj w osolonej wodzie do zmięknięcia, odcinamy twarde części głąbów.
- Cebulę obieramy i smażymy na maśle, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy.
- Ziemniaki obieramy. Na dno miski wsypujemy kaszę i na to ścieramy ziemniaki, aby kasza namokła.
- Dodajemy usmażoną cebulę z mięsem, wszystko razem dobrze wymieszaj i dopraw wg uznania solą i pieprzem.
- Farsz nakładaj na liście i zwijaj w rulon, końce wciskaj do środka. Dość ciasno ułóż gołąbki w żaroodpornym naczyniu (dno wyłóż pustymi liśćmi kapusty). Całość zalej śmietaną z odrobiną soli, nakryj znów kapustą. Piecz w 180oC przez ok. 60 min.
Życzę smacznego!
Wideo
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera