Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Sałatka z kolorowymi pomidorkami

Ula Sobol
Sałatka z kolorowymi pomidorkami
Sałatka z kolorowymi pomidorkami Krystyna Baranowska
Smaczną i zdrową sałatkę z kolorowymi pomidorkami poleca Grzegorz Bąk, szef kuchni z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie

Składniki:

600g Pomidorki kolorowe najlepiej koktajlowe -czerwone, zielone, żółte
250g papryka najlepiej 3 kolory
200g mix sałat rukola, roszpunka, sałata lodowa
100g rzodkiewka
50g młoda cebulka lub szczypiorek

Sos:

Oliwa z oliwek
ocet winny lub sok z cytryny
sol, pieprz
cukier

Wykonanie:

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, jeśli są duże to na ćwiartki.

Paprykę pokroić w kostkę ok. 1cm, rzodkiewkę w ósemki, cebulkę kroimy w plasterki wszystkie te składniki dajemy do miski dodajemy zrobiony sos i mieszamy.

Przed podaniem dodajemy porwaną sałatę, mieszamy i nakładamy na talerze. Sałatka smakuje wybornie z pieczywem czosnkowym które możemy przyrządzić sami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24