Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Tatar ze śledzi

Ula Sobol
Tatar ze śledzi
Tatar ze śledzi Ula Sobol
Tatar ze śledzi poleca Janusz Flis, szef kuchni restauracji Dolina Pstrąga z Machowej.

Składniki:

Śledzie w oleju, cebula, ogórki konserwowe, pieczarki konserwowe, sól, pieprz, surowe żółtko, cytryna, oliwa.

Wykonanie:

Śledzie, cebulę, ogórki i grzybki bardzo drobno pokroić. Dodać żółtka, doprawić solą i pieprzem. Następnie starannie wymieszać z oliwą. Przed podaniem skropić wyciśniętym świeżym sokiem z cytryny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24