6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy

Składniki (4 porcje):

• 1 butelki koncentratu żurku Krakus
• 20 g suszonych grzybów
• 2 łyżki śmietany 30%
• 6 białych kiełbas surowych
• 1 pęczek koperku
• szczypior

Wykonanie:
1. Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na noc.
2. Zlej do garnka płyn i grzyby, następnie gotuj 10 minut.
3. Kiełbaski natnij i wyjmij z osłonek mięso. Dodaj pokrojony koper, całość wymieszaj. Formuj niewielkie pulpety.
4. Wlej do garnka 1 litr wody, gotuj pulpety przez 7–10 minut.
5. Dodaj pokrojone grzyby, wodę, w której się moczyły, oraz żurek. Całość zagotuj.
6. Dodaj do zupy śmietanę, wcześniej zahartowaną 3 łyżkami gorącej zupy.
7. Przez podaniem posyp całość szczypiorkiem.

Zobacz również

Wiele atrakcji na pikniku ekologicznym w Radomiu [ZDJECIA]

NOWE
Wiele atrakcji na pikniku ekologicznym w Radomiu [ZDJECIA]

Pierwsza Komunia Święta w Parafii Matki Bożej Miłosierdzia

NOWE
TYLKO U NAS
Pierwsza Komunia Święta w Parafii Matki Bożej Miłosierdzia

Polecamy

Tłumy powitały kolarzy Orlen Wyścigu Narodów w Jaśle [ZDJĘCIA]

Tłumy powitały kolarzy Orlen Wyścigu Narodów w Jaśle [ZDJĘCIA]

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Zwycięskie zakończenie sezonu Handball Stali Mielec

Zwycięskie zakończenie sezonu Handball Stali Mielec