Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rzeszów pochwalił się w Dzień Dobry TVN młodymi talentami

Beata Terczyńska
Fot. Krzysztof Łokaj
Przyszli piloci i modelarze z Politechniki Rzeszowskiej, barmani i kucharze z Zespołu Szkół Gospodarczych, Pectus, trialowcy z Krystianem Herbą i gimnastyczki Jadzia i Dominika. Takimi talentami Rzeszów pochwalił się w Dzień Dobry TVN.
Dzien Dobry TVN na rynku w RzeszowieDzien Dobry TVN na rynku w Rzeszowie

Dzień Dobry TVN na rynku w Rzeszowie

- Ideą programu pod hasłem Rzeszów - pas startowy dla talentów było pokazanie miasta stawiającego na młodych, zdolnych ludzi - mówi Maciej Kiczor z biura prasowego UM w Rzeszowie. - Osiągających sukcesy w różnych dziedzinach: sportu, nauki i kultury.

Czy rzeszowianie są modni i mają styl - oceniali Tomasz Jacyków i Anna Puślecka podpowiadając jednocześnie, co jest modne w kreacjach andrzejkowych.

Występ stylisty, jeszcze przed emisją na żywo, próbowała przekrzyczeć starsza rzeszowianka, trzymająca kartkę "Rzeszów - miasto kobiet".

- To nie jest właściwa osoba do oceniania nas - próbowała przekonywać niegrzecznie mówiąc o styliście. Z niezbyt uprzejmą kobietą poradzili sobie strażnicy miejscy. Stylista tylko się uśmiechał zerkając na panią.

- Dobrze, że wzięli ją na rozmowę, bo byłby wstyd na całą Polskę - komentowali ludzie.

Jacyków wyłuskał z tłumu rzeszowianki, które zauroczyły go stylem. Wśród nich były m.in. Sylwia Saja, studentka WSPiA w Rzeszowie oraz Kaja Szczurek z Liceum Plastycznego (w pięknej chuście w stylu cygańskim).

- Zrobiło mi się miło, że spotkało mnie takie wyróżnienie - cieszyła się Sylwia. - Usłyszałam, że mam świetnie dopasowaną spódnicę, buty, rajstopy i dobrze skrojoną skórzaną kurtkę. Jedynie torebka nie pasowała.

Wiceprzeydent Stanisław Sienko chwalił się, że Rzeszów jest "fabryką" najlepszej w Polsce wody. Płynącej z kranu.

O kuchni rzeszowskiej, oprócz młodych zwycięzców berlińskiego międzynarodowego konkursu kulinarnego, z "gastronomika" opowiadali kucharze z hotelu "Ambasador". Przygotowali zakąskę - kompozycję z dzikich raków i leśnych kurek w otulinie z łososia, w sosie z zielonej cytryny. A jako danie główne: polędwiczkę z dzika podawaną z leczo cukiniowym z zapiekanką borowikowo - ziemniaczaną. Natomiast słodkości pokazała Cukiernia Wiedeńska.
Na pożegnanie swoją premierową pastorałkę "Jedna z pierwszych gwiazd" zaśpiewał zespół Pectus.

Program z rzeszowskiego, już świątecznie przyozdobionego rynku prowadzili Agnieszka Wróblewska i Marcin Sawicki. O dzisiejszej pogodzie, w otoczeniu modelarzy z PRz i barmanów z ZSG opowiadał Bartek Jędrzejak.
Promocja w TVN kosztowała miasto 30 tys. zł.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24