Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sprawdzony przepis na pasztet z fasoli. Pyszny, delikatny i perfekcyjnie doprawiony

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Pasztet świetnie pasztet smakuje z sosami i surówkami
Pasztet świetnie pasztet smakuje z sosami i surówkami Archiwum Nowin
Podajemy sprawdzony przepis na pasztet z fasoli. Doskonale smakuje z sosem lub surówkami.

Składniki:

  • 35 dag fasoli „Jasiek”,
  • 5 dag grzybów suszonych (jeśli nie mamy suszonych, ewentualnie mogą być pieczarki lub pomieszane pieczarki z suszonymi),
  • duża cebula,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • przyprawy - sól, pieprz, majeranek, imbir, gałka muszkatołowa.

Wykonanie:

Fasolę „Jasiek” zalać na noc wodą. Na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie i odcedzić. Suszone grzyby ugotować do miękkości. Dużą cebulę przesmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zemleć przez maszynkę. Dodać całe jajka, wywar z grzybów, tartą bułkę, 3 łyżki tłuszczu. Doprawić przyprawami. Włożyć do formy natłuszczonej i posypanej bułką tartą i upiec w dobrze nagrzanym piekarniku 180 stopni C.

Pasztet świetnie pasztet smakuje z sosami i surówkami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24