MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie...
fot. Photo Mix/pixabay.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kiełbasa

Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jest to produkt przetworzony zawierający spore ilości konserwantów i wzmacniaczy smaku. Poza tym kiełbasa robiona jest z czerwonego mięsa, które Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała za czynnik rakotwórczy. Zawiera też duże ilości soli, której nie powinny w nadmiarze stosować osoby chorujące na nadciśnienie.

Należy więc spożywać jej jak najmniej. Wybierając natomiast kiełbasę do żurku lepiej przeczytać jej skład, powinien on być jak najkrótszy i nie zawierać substancji chemicznych takich jak glutaminian monosodowy czy azotyn sodu. Warto również kupować produkty od sprawdzonych, lokalnych producentów.

Zobacz również

Ogromny sukces Pauliny Staśkiewicz na Mistrzostwach Europy w Grapplingu

NOWE
Ogromny sukces Pauliny Staśkiewicz na Mistrzostwach Europy w Grapplingu

Niewybuch znaleziony w korycie rzeki Warty w Krzeczowie

NOWE
Niewybuch znaleziony w korycie rzeki Warty w Krzeczowie

Polecamy

Stanisław Sowa redaktorem naczelnym Gazety Codziennej "Nowiny"

Stanisław Sowa redaktorem naczelnym Gazety Codziennej "Nowiny"

Prokuratura zapowiada ruch wobec Obajtka. Jest mowa o poszukiwaniach

Prokuratura zapowiada ruch wobec Obajtka. Jest mowa o poszukiwaniach

Zarzuty dla dyrektora Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Rzeszowie

Zarzuty dla dyrektora Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Rzeszowie