MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka faszerowane szpinakiem (KGW Bóbrka)...
fot. Archiwum Nowin

TOP 10 ciekawych i smacznych potraw wielkanocnych z Podkarpacia m.in. borszcz owsiany, zupa wielkanocna [PRZEPISY]

Jajka faszerowane szpinakiem (KGW Bóbrka)

Składniki: 6 ugotowanych jaj, 20 dag mrożonego szpinaku, 40 dag sera białego, 2 łyżki śmietany, 1 ząbek czosnku, sól, gałka muszkatołowa, pieprz.
Wykonanie: Ugotowane jajka obrać ze skorupki przekroić wzdłuż. Wyciągnąć ze środka żółtka i połączyć je z rozgniecionym białym serem oraz odparowanym szpinakiem. Dokładnie utrzeć. Masę trzeba doprawić szczyptą soli,
gałką muszkatołową, pieprzem oraz dodać śmietany. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jaj i udekorować według uznania.

Zobacz również

Widzieliście kiedyś taką wioskę? Leży na Opolszczyźnie!

Widzieliście kiedyś taką wioskę? Leży na Opolszczyźnie!

Przez najbliższe miesiące w wakacyjne soboty odbędą się seanse filmowe pod chmurką

Przez najbliższe miesiące w wakacyjne soboty odbędą się seanse filmowe pod chmurką

Polecamy

Znana sieć marketów w Polsce zamontuje ładowarki do aut elektrycznych

TYLKO U NAS
Znana sieć marketów w Polsce zamontuje ładowarki do aut elektrycznych

Zderzenie motocykla z samochodem

Zderzenie motocykla z samochodem

Jakub Stefan wraca do Sokoła Sieniawa

Jakub Stefan wraca do Sokoła Sieniawa