9 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajka faszerowane szpinakiem (KGW Bóbrka)...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e9/fa/6253161ec3955_o_large.jpg)
fot. Archiwum Nowin
TOP 10 ciekawych i smacznych potraw wielkanocnych z Podkarpacia m.in. borszcz owsiany, zupa wielkanocna [PRZEPISY]
Jajka faszerowane szpinakiem (KGW Bóbrka)
Składniki: 6 ugotowanych jaj, 20 dag mrożonego szpinaku, 40 dag sera białego, 2 łyżki śmietany, 1 ząbek czosnku, sól, gałka muszkatołowa, pieprz.
Wykonanie: Ugotowane jajka obrać ze skorupki przekroić wzdłuż. Wyciągnąć ze środka żółtka i połączyć je z rozgniecionym białym serem oraz odparowanym szpinakiem. Dokładnie utrzeć. Masę trzeba doprawić szczyptą soli,
gałką muszkatołową, pieprzem oraz dodać śmietany. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jaj i udekorować według uznania.