Nic dziwnego, że stoiska piekarnicze były oblegane jak nigdy. Po godzinie kolejki ustawiały się już tylko po to, żeby podziwiać wypieki, których na co dzień w sklepach próżno szukać.
- To wszystko przez całą noc sam formowałem i wypiekałem - chwalił się Paweł Skiba z Rudnika n. Sanem. - Gdybym wiedział, że takie będzie zainteresowanie pieczywem, całą rodzinę postawiłbym przy piecach.
Skiba jest głównym piekarzem i technologiem w piekarni swojej matki. Nie boi się konkurencji ze strony dużych piekarni, bo ludzie chętniej kupują chleb z małych. - Przepis na chleb był kiedyś rodzinną tajemnicą, ale dziś żadna piekarnia już tego nie kryje - mówi . - 30 proc. mąki żytniej, 70 proc. pszennej, a do tego drożdże, sól i naturalny kwas. To wszystko.
Skibowie gwarantują 3-dniową świeżość każdego bochenka chleba, a chleby ziarniste można jeść i po 5 dniach bez obawy zakrztuszenia się.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagłe wieści o Janinie i Tadeuszu z "Sanatorium miłości"! Znamy sensacyjne szczegóły
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco