Słodki rekord powstawał, przez godzinę i 10 minut, na uzdrowiskowym deptaku. A kiedy został zatwierdzony przez kontrolerów Towarzystwa Kontroli Rekordów Niecodziennych, każdy mógł go skosztować.
Do jego upieczenia uczniowie iwonickiego "gastronomika" zużyli 1100 jajek, 58 kg margaryny, 40 kg cukru, 55 kg maki, 26 kg bakalii, 7 kg marmolady, 2 kg proszku do pieczenia i 10 litrów polewy czekoladowej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?