- Pochodzę z Tarnowa i tam po raz pierwszy trafiłem do sklepu „Bacówka” – mówi Paweł Grzybowski. – Tak mi posmakowały znalezione tam wędliny i przetwory, że postanowiłem taki sklep otworzyć w moim obecnym mieście – Rzeszowie.
W Bacówce sprzedawane są wędliny wyrabiane w masarni o tej samej nazwie w Rajbrocie na Pogórzu Karpackim (woj. Małopolskie). Specjały powstają według receptur górali z Pogórza Wiśnickiego i Beskidu Wyspowego. Produkowane metodami ekologicznymi, bez chemicznych ulepszaczy.
W otwartym dziś przy ul. Lewakowskiego 4B sklepie ceny są różne. Szynki poniżej i powyżej 30 zł, salceson po 12 zł. Oprócz wędlin i inny asortyment - przetwory z owoców i warzyw, pieczywo, ciasta, pierogi, herbaty. Można też kupić przygotowywane w sklepie mięsne smakołyki pieczone na świeżo, a nawet smalec w chlebie.
Godziny otwarcia sklepu: Pon. – 10-19
Wt.-Pt. – 8-18
Sb. – 9-15
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?
- Taka jest Roxie za kulisami "TzG". Prawda o jej zachowaniu wyszła na jaw [WIDEO]
- Jakie wykształcenie ma Jolanta Kwaśniewska? Będziecie zaskoczeni!