W pałacowym maneżu wystawiało się 57 producentów żywności z całej Polski. Zawarli liczne kontrakty handlowe z hurtowniami i sklepami. Oceniające wystawców i produkty jury, nie miało łatwego zadania.
Ostatecznie Złotą Podkowę, Strzemię i Ostrogi przyznało firmom: "Bard" za zestaw cukierków w masie kokosowej (wiśnia, śliwka, agrest) i "Pokój" z Bielska-Białej za cukierki krówki (mix smakowy) oraz "Orzech" z Kolbuszowej za pieczarki marynowane. Jury wyróżniło ponadto zakłady: "Łukasz" z Chybia za niepowtarzalną recepturę i smak udźca indyczego w galarecie, spółdzielnię mleczarską z Sokołowa Podlaskiego za naturalne (bez domieszek oleju) masło osełkowe, "Jutrzenkę" z Bydgoszczy za galaretki w czekoladzie (pięć smaków), "Miś" z Obroników Śląskich za ptasie mleczko i Danpex z Kalisza za zestaw suszonych bakalii,
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji