Dla smaku i dla zdrowia
Przyprawy to nie tylko skarbnica smaku, ale także nośniki wielu właściwości zdrowotnych. Co ciekawe, niektóre z nich traktowane są jako afrodyzjak. Zioła można dorzucić do zup, dań obiadowych, przetworów, pieczeni, a czasem nawet do deserów. Z kolei dodatki w postaci startego chrzanu lub świeżo ściętego szczypiorku uzupełnią niejedno śniadanie.
Przyprawy i zioła podkręcą walory wielu dań
Każda gospodyni chce, aby jej danie smakowało wyjątkowo. Jakość produktów jest najważniejsza, ale często o wyrafinowaniu decyduje wyczuwalna nuta dodatków, w tym przypadku przypraw. W Polsce rośnie obecnie mnóstwo ziół, które mają wykorzystanie lecznicze i kulinarne. Na co warto postawić?
ZOBACZ, JAKICH DODATKÓW MOŻESZ UŻYĆ W KUCHNI POLSKIEJ:
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć