MKTG SR - pasek na kartach artykułów
10 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Suszone śliwki

Składniki
▪ dojrzałe śliwki węgierki.

Przygotowanie
1. Rozkrój śliwki rozkrój, usuń pestki, a połówki owoców rozłóż skórką do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Susz śliwki w suszarce do owoców i warzyw lub w piekarniku, w temperaturze 85 stopni Celsjusza z termoobiegiem przez 5-6 godzin.
3. Przez kolejne 2 dni susz jabłka w temperaturze 45 stopni Celsjusza, dostosowując czas do wielkości owoców, ich soczystości i własnych potrzeb (np. 5 i 3 godziny).
4. Suszone śliwki przechowuj w słoju lub papierowej torebce w suchym i ciemnym
miejscu, ew. trzymaj na kaloryferze.

Zobacz również

Za nami pilates w Parku Miejskim w szczytnym celu!

Za nami pilates w Parku Miejskim w szczytnym celu!

Poznaliśmy drugiego zastępcę prezydenta Chorzowa

Poznaliśmy drugiego zastępcę prezydenta Chorzowa

Polecamy

Tysiąc złotych do pensji. 190 tys. osób w Polsce dostanie dodatek

Tysiąc złotych do pensji. 190 tys. osób w Polsce dostanie dodatek

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany