Składniki:
1,5 kg ryby słodkowodnej, 3 l wywaru warzywnego (do garnka włożyć pokrojone w kostkę warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę, ząbek czosnku i zalać wodą; dodać liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, sól i kostkę rosołową).
Wykonanie:
Warzywa ugotować do miękkości. Do wywaru włożyć oczyszczoną rybę pokrojoną w dość duże kawałki. Gotować około 10-15 minut. Po tym czasie, gdy ryba jest ugotowana, wyciągnąć ją z wywaru, oczyścić z ości i wrzucić ponownie do wywaru. Zasypać 4 łyżkami kaszy manny. Przyprawić koperkiem, natką pietruszki i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"