Nasza Loteria

Zupa szczawiowa. Nie wiesz jak ją ugotować? Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Pyszna i kwaśna zupa z siekanego szczawiu z jajkiem oraz ziemniakami
Pyszna i kwaśna zupa z siekanego szczawiu z jajkiem oraz ziemniakami Archiwum Nowin
Podajemy przepis, jak przygotować pyszną zupę ze szczawiu. Można ją podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka. Smacznego!

Zupa szczawiowa

Składniki:

  • 20 dag różnych warzyw,
  • 25 dag szczawiu,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1/4 l śmietany,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz.

Wykonanie:
Warzywa pokroić, ugotować z nich wywar. Szczaw drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Połączyć z wywarem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i mąką. Dodać do zupy. Całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chleb z ziarnami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24