Zupa szczawiowa. Nie wiesz jak ją ugotować? Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Pyszna i kwaśna zupa z siekanego szczawiu z jajkiem oraz ziemniakami
Pyszna i kwaśna zupa z siekanego szczawiu z jajkiem oraz ziemniakami Archiwum Nowin
Udostępnij:
Podajemy przepis, jak przygotować pyszną zupę ze szczawiu. Można ją podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka. Smacznego!

Zupa szczawiowa

Składniki:

  • 20 dag różnych warzyw,
  • 25 dag szczawiu,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1/4 l śmietany,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz.

Wykonanie:
Warzywa pokroić, ugotować z nich wywar. Szczaw drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Połączyć z wywarem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i mąką. Dodać do zupy. Całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie