Zupa szczawiowa
Składniki:
- 20 dag różnych warzyw,
- 25 dag szczawiu,
- 2 łyżki mąki,
- 1/4 l śmietany,
- 2 żółtka,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Warzywa pokroić, ugotować z nich wywar. Szczaw drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Połączyć z wywarem. Śmietanę rozmieszać z żółtkami i mąką. Dodać do zupy. Całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka.

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Stylista gromi Kwaśniewską: "Nie wyciągnęła ŻADNEJ lekcji". Też tak uważacie? ZDJĘCIA
- Prawda o Marcie Manowskiej wyszła na jaw. Wystarczy spojrzeć na nowe zdjęcia
- Niezgoda chudnie w oczach! Miała rozcięcie do uda i dziurę między piersiami
- Córka Lubaszenki nosi inne nazwisko. Nie chce być kojarzona ze znanym ojcem?