Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bitwa kulinarna w Jarosławiu, czyli kotlet kontra faszerowane muszle

Norbert Ziętal
Tak pracował zwycięski zespół.
Tak pracował zwycięski zespół. Archiwum PWSTE
Pięć zespołów, liczących po pięć osób każdy, stanęło do kulinarnej bitwy. Ich zadaniem było przygotowanie najlepszego dania studenckiego. Konkurs zorganizowała Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno - Ekonomiczna w Jarosławiu.

- W ciągu godziny trzeba było przygotować potrawę główną, a przez kolejne 45 minut słodkie co nieco - mówi Magdalena Bojarska, rzecznik uczelni.

Jurorzy oceniali stopień trudności przygotowanego posiłku, pomysłowość, wyszukany smak i estetykę wykonania.

Pierwsze miejsce zajął zespół, który przygotował kotlet z pieczonymi ziemniakami oraz surówką, a na deser jabłko nadziewane budyniem.

Na drugiej pozycji grupa, która zaserwowała faszerowane muszle i naleśniki z bananami. Na trzecim miejscu naleśniki nadziewane pysznościami i gofry.

Wyróżnienia przypadły zespołom, które przygotowały szpinak z makaronem, posypany parmezanem, a na deser pralinki czekoladowe oraz kotlet z frytkami i surówką, a na deser mus waniliowy z rurkami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24