- Nasza piekarnia wypieka chleb kołodziej orkiszowy na bazie kwasu naturalnego bez polepszaczy, spulchniaczy i środków, które przedłużają termin ważności. Chleb ten jest winny w środku, nie kruszy się, gdyż jest wypiekany w naturalnych warunkach, w piecu szamotowym. To nowy asortyment firmy. - mówi pani Elżbieta.
Orkisz to wysokowartościowy gatunek zboża niezwykle odpornego na niesprzyjające warunki klimatyczne. Dlatego nie wymaga stosowania nawozów ani środków ochrony roślin. Zawiera duże ilości wartościowych składników odżywczych: białek, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin i biopierwiastków.
Orkisz uważany jest za naturalny lek, który wzmacnia organizm. Wspomaga odchudzanie, leczy cukrzycę, zaburzenia przemiany wapni, dolegliwości układu krążenia, choroby nerek i wątroby. Jedną z najważniejszych cech orkiszu jest zdolność pobudzania organizmu do pozbywania się toksyn.
Z kolei Chleb Tradycyjny od Nawłoki, jak sama nazwa wskazuje, oparty jest o tradycyjną recepturę, stosowaną od bardzo dawna. Receptura ta jest pielęgnowana i przekazywana w tym zakładzie od dziesiątków lat.
Chleb Tradycyjny od Nawłoki jest bardzo popularny wśród klientów. Panią Elżbietę bardzo cieszy, gdy do piekarni docierają sygnały z placówek handlowych z terenu miasta, że klienci stoją w kolejce i pytają, kiedy będzie dostawa chleba od Nawłoki.
Firma bazuje na zdrowym ekologicznym surowcu, dlatego to pieczywo jest zdrowe, bez jakichkolwiek sztucznych przedłużaczy. - Mamy stałych dostawców mąki, a przede wszystkim żyta, gdyż właśnie żyto jest podstawą przygotowania zakwasu. Z kolei zakwas jest podstawą tego żeby chleb był bardzo smaczny i ładnie wyglądał - mówi szefowa firmy.
Piekarnia E. Nawłoka wypieka również szereg innych wyrobów. Przede wszystkim, kilka rodzajów chlebów razowych, których część wyrabia się z ziarnami. Wszystkie wypieki są przygotowane na naturalnym zakwasie. Firma piecze też bułki o różnym kształcie i smaku. Są to bułki zwykłe, sztangielki, kajzerki, obwarzanki, grahamki, a także drożdżówki, kruszonki, chałki i weki.
- Od niedawna zaczęliśmy produkować też inne wypieki: rogaliki, paluszki z solą i serem, ciasteczka, serniczki, placki z owocami, a niebawem w sklepach znajdą się też kapuśniaczki - dodaje pani Elżbieta.
Produkty z piekarni E. Nawłoka, które biorą udział w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie można kupić w sieciach: "Frac" "Nasz Sklep", "Jedynka" , "Centrum" "Eleclerc", Alma", "Mixum" i wielu sklepach osiedlowych. Sprzedawany jest także poza Rzeszowem, m.in. w Leżajsku, Łańcucie, Białobrzegach, Giedlarowej. Dowozi się go także do Niebylca, Czudca, Budziwoja i Błażowej.
Pani Elżbieta nie kryje wielkiej satysfakcji z tego, że w ubiegłym roku Chleb Mieszany Razowy z jej piekarni zdobył nagrodę Czytelników Nowin, jako Najpopularniejszy Produkt.
- To była bardzo miła nagroda, bo od czytelników a więc naszych klientów. Przy okazji chciałam wszystkim klientom bardzo podziękować, że smakują im nasze wyroby - podkreśla.
Kontakt
Firma Produkcyjno Handlowo Usługowa HELVA PIEKARNIA, Elżbieta Nawłoka, Rzeszów, ul. Reformacka 5, tel. 017 853-36-98.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice