Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Chleb orkiszowy kołodziej i tradycyjny od Nawłoki (nr 18) - 1929 głosów

Redakcja

- Nasza piekarnia wypieka chleb kołodziej orkiszowy na bazie kwasu naturalnego bez polepszaczy, spulchniaczy i środków, które przedłużają termin ważności. Chleb ten jest winny w środku, nie kruszy się, gdyż jest wypiekany w naturalnych warunkach, w piecu szamotowym. To nowy asortyment firmy. - mówi pani Elżbieta.

Orkisz to wysokowartościowy gatunek zboża niezwykle odpornego na niesprzyjające warunki klimatyczne. Dlatego nie wymaga stosowania nawozów ani środków ochrony roślin. Zawiera duże ilości wartościowych składników odżywczych: białek, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin i biopierwiastków.

Orkisz uważany jest za naturalny lek, który wzmacnia organizm. Wspomaga odchudzanie, leczy cukrzycę, zaburzenia przemiany wapni, dolegliwości układu krążenia, choroby nerek i wątroby. Jedną z najważniejszych cech orkiszu jest zdolność pobudzania organizmu do pozbywania się toksyn.
Z kolei Chleb Tradycyjny od Nawłoki, jak sama nazwa wskazuje, oparty jest o tradycyjną recepturę, stosowaną od bardzo dawna. Receptura ta jest pielęgnowana i przekazywana w tym zakładzie od dziesiątków lat.

Chleb Tradycyjny od Nawłoki jest bardzo popularny wśród klientów. Panią Elżbietę bardzo cieszy, gdy do piekarni docierają sygnały z placówek handlowych z terenu miasta, że klienci stoją w kolejce i pytają, kiedy będzie dostawa chleba od Nawłoki.

Firma bazuje na zdrowym ekologicznym surowcu, dlatego to pieczywo jest zdrowe, bez jakichkolwiek sztucznych przedłużaczy. - Mamy stałych dostawców mąki, a przede wszystkim żyta, gdyż właśnie żyto jest podstawą przygotowania zakwasu. Z kolei zakwas jest podstawą tego żeby chleb był bardzo smaczny i ładnie wyglądał - mówi szefowa firmy.

Piekarnia E. Nawłoka wypieka również szereg innych wyrobów. Przede wszystkim, kilka rodzajów chlebów razowych, których część wyrabia się z ziarnami. Wszystkie wypieki są przygotowane na naturalnym zakwasie. Firma piecze też bułki o różnym kształcie i smaku. Są to bułki zwykłe, sztangielki, kajzerki, obwarzanki, grahamki, a także drożdżówki, kruszonki, chałki i weki.

- Od niedawna zaczęliśmy produkować też inne wypieki: rogaliki, paluszki z solą i serem, ciasteczka, serniczki, placki z owocami, a niebawem w sklepach znajdą się też kapuśniaczki - dodaje pani Elżbieta.

Produkty z piekarni E. Nawłoka, które biorą udział w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie można kupić w sieciach: "Frac" "Nasz Sklep", "Jedynka" , "Centrum" "Eleclerc", Alma", "Mixum" i wielu sklepach osiedlowych. Sprzedawany jest także poza Rzeszowem, m.in. w Leżajsku, Łańcucie, Białobrzegach, Giedlarowej. Dowozi się go także do Niebylca, Czudca, Budziwoja i Błażowej.

Pani Elżbieta nie kryje wielkiej satysfakcji z tego, że w ubiegłym roku Chleb Mieszany Razowy z jej piekarni zdobył nagrodę Czytelników Nowin, jako Najpopularniejszy Produkt.

- To była bardzo miła nagroda, bo od czytelników a więc naszych klientów. Przy okazji chciałam wszystkim klientom bardzo podziękować, że smakują im nasze wyroby - podkreśla.

Kontakt
Firma Produkcyjno Handlowo Usługowa HELVA PIEKARNIA, Elżbieta Nawłoka, Rzeszów, ul. Reformacka 5, tel. 017 853-36-98.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24