Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Zielone szparagi owinięte szynką

al/Ula Sobol
Szparagi z grilla to pomysł na wykwintne danie.
Szparagi z grilla to pomysł na wykwintne danie. sxc.hu
Zofia Wolańska z Tyczyna podaje przepis na grillowe danie dla miłośników szparagów.

Składniki:

20 szparagów
20 dag szynki
sól, pieprz
świeży szczypiorek
oliwa z oliwek

Wykonanie:

Szparagi dokładnie myjemy. Odrywamy w około 2/3 wysokości. Musimy odciąć łykowate końcówki.

Plastry szynki, jeżeli są duże przecinamy na pół i posypujemy pieprzem i solą.

Każdego szparaga zawijamy w plasterek szynki i związujemy szczypiorkiem.

Następnie kropimy oliwą z oliwek.

Pieczemy na aluminiowych tackach około 15-20 min, co jakiś czas obracając.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24