Danie z grilla: Zielone szparagi owinięte szynką

al/Ula Sobol
Szparagi z grilla to pomysł na wykwintne danie.
Szparagi z grilla to pomysł na wykwintne danie. sxc.hu
Zofia Wolańska z Tyczyna podaje przepis na grillowe danie dla miłośników szparagów.

Składniki:

20 szparagów
20 dag szynki
sól, pieprz
świeży szczypiorek
oliwa z oliwek

Wykonanie:

Szparagi dokładnie myjemy. Odrywamy w około 2/3 wysokości. Musimy odciąć łykowate końcówki.

Plastry szynki, jeżeli są duże przecinamy na pół i posypujemy pieprzem i solą.

Każdego szparaga zawijamy w plasterek szynki i związujemy szczypiorkiem.

Następnie kropimy oliwą z oliwek.

Pieczemy na aluminiowych tackach około 15-20 min, co jakiś czas obracając.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie