Składniki:
20 szparagów
20 dag szynki
sól, pieprz
świeży szczypiorek
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Szparagi dokładnie myjemy. Odrywamy w około 2/3 wysokości. Musimy odciąć łykowate końcówki.
Plastry szynki, jeżeli są duże przecinamy na pół i posypujemy pieprzem i solą.
Każdego szparaga zawijamy w plasterek szynki i związujemy szczypiorkiem.
Następnie kropimy oliwą z oliwek.
Pieczemy na aluminiowych tackach około 15-20 min, co jakiś czas obracając.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?