Jajka na Wielkanoc można podawać na różne sposoby. Polecamy faszerowane szpinakiem. Po prostu palce lizać!

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Archiwum Nowin
Udostępnij:
Jajka faszerowane szpinakiem. Podajemy prosty i szybki przepis. Po prostu palce lizać!

Jajka faszerowane szpinkakiem poleca Koło Gospodyń z Bóbrki

Składniki:

  • 6 ugotowanych jaj,
  • 20 dag mrożonego szpinaku,
  • 40 dag sera białego,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • gałka muszkatołowa,
  • pieprz.

Wykonanie:

Ugotowane jajka obrać ze skorupki przekroić wzdłuż. Wyciągnąć ze środka żółtka i połączyć je z rozgniecionym białym serem oraz odparowanym szpinakiem. Dokładnie utrzeć. Masę trzeba doprawić szczyptą soli, gałką muszkatołową, pieprzem oraz dodać śmietany. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jaj i udekorować według uznania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie