Jajka faszerowane szpinkakiem poleca Koło Gospodyń z Bóbrki
Składniki:
- 6 ugotowanych jaj,
- 20 dag mrożonego szpinaku,
- 40 dag sera białego,
- 2 łyżki śmietany,
- 1 ząbek czosnku,
- sól,
- gałka muszkatołowa,
- pieprz.
Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać ze skorupki przekroić wzdłuż. Wyciągnąć ze środka żółtka i połączyć je z rozgniecionym białym serem oraz odparowanym szpinakiem. Dokładnie utrzeć. Masę trzeba doprawić szczyptą soli, gałką muszkatołową, pieprzem oraz dodać śmietany. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jaj i udekorować według uznania.
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Dawno nikt nie wywołał takiego poruszenia jak Cielecka. To zasługa młodszego partnera
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco