Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka na Wielkanoc można podawać na różne sposoby. Polecamy faszerowane szpinakiem. Po prostu palce lizać!

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Archiwum Nowin
Jajka faszerowane szpinakiem. Podajemy prosty i szybki przepis. Po prostu palce lizać!

Jajka faszerowane szpinkakiem poleca Koło Gospodyń z Bóbrki

Składniki:

  • 6 ugotowanych jaj,
  • 20 dag mrożonego szpinaku,
  • 40 dag sera białego,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • gałka muszkatołowa,
  • pieprz.

Wykonanie:

Ugotowane jajka obrać ze skorupki przekroić wzdłuż. Wyciągnąć ze środka żółtka i połączyć je z rozgniecionym białym serem oraz odparowanym szpinakiem. Dokładnie utrzeć. Masę trzeba doprawić szczyptą soli, gałką muszkatołową, pieprzem oraz dodać śmietany. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jaj i udekorować według uznania.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24