Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Klops z jajkiem. Dobrze doprawiony, doskonały na ciepło i zimno

Ula Sobol
Klops z jajkiem
Klops z jajkiem Krystyna Baranowska
Przepis na klops z jajkiem podaje KGW „Wolanki” Domatków (gm. Kolbuszowa, powiat kolbuszowski).

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 1 jajko surowe,
  • 4 jajkagotowane,
  • 1 cebula,
  • kilka ząbków czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • kminek.

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać. Odcisnąć bułkę i połączyć ze składnikami. Wyrobić na jednolitą masę. Wyłożyć masę mięsną na pergamin, uformować duży plaster, na środku ułożyć gotowane jajka. Zwinąć, włożyć do brytfanny i piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24