Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler w Rzeszowie. Znamy datę emisji

Beata Terczyńska
Magda Gessler podczas wizyty w "Karczmie przy Dworze" w Jasionce.
Magda Gessler podczas wizyty w "Karczmie przy Dworze" w Jasionce. Krzysztof Łokaj
W czwartek rusza czwarty sezon "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler w roli głównej. Rewolucję, którą pod koniec kwietnia przeprowadziła w "Karczmie przy Dworze" w Jasionce pod Rzeszowem zobaczymy 13 października.

Kuchenne rewolucję przeszło już w Polsce kilkadziesiąt restauracji. Magda Gessler, która podkreśla, że sukces jej kuchni tkwi w tym, by było smacznie, jak u mamy, jest dumna z tego, że w 60 - 70 procentach metamorfozy były udane.

Wchodzi Pani do restauracji i...

- Nic o niej nie wiem. Nikt mi nie mówi wcześniej, jaka to jest restauracja - powiedziała nam Magda Gessler podczas kwietniowego wywiadu, na który umówiliśmy się o północy w SPA Hotel Splendor w Siedliskach, w przerwie między zdjęciami do odcinka z Podkarpacia. - Zaczynam czasem żałować, bo myślę, że są rzeczy i miejsca, których nie należy tykać, ale ponieważ jest jakaś demokracja, to każdy ma prawo się bronić.

Przyznaje, że są takie momenty na planie, kiedy myśli o odwrocie. Bywają przypadki agresji?

- Bardzo rzadko, ale zdarza się - potakuje.

Restauratorka z burzą blond loków postrzegana jest jako ta, która mówi wprost, co jest nie w porządku. Stąd pewnie często jej opinie i zachowanie budzą bunt pracowników i właścicieli.
- Na samo wspomnienie jej twarzy jedni dostają gęsiej skórki, inni są od razu ugotowani. Nic nie ujdzie jej uwadze, zajrzy w każdy kąt, powącha, dotknie. Mrożonki wyczuwa na kilometr, a każdą fuszerkę wytknie palcem - opisuje Lidia Zagórska z zespołu prasowego TVN.

Ale na niej kompletnie nie robi to wrażenia. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany. Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image.

- Na szczęście są tacy bohaterowie, których bardzo lubię - mówi Gessler.

W kwietniu podglądaliśmy kuchenne rewolucje w "Karczmie przy Dworze" w Jasionce pod Rzeszowem. Choć wiemy, że i tu nie było łagodnie, przed emisją nie możemy jeszcze zdradzać kulis. To tajemnica produkcji.

Przed "rewolucją" pytaliśmy właścicieli karczmy, dlaczego zdecydowali się wziąć udział w programie.
- Ja nie jestem artystą w kuchni, a pani Magda ma gust - mówi nam Józef Rylski, jeden z właścicieli rodzinnego biznesu. - Choć z natury jestem autokratą, to liczę na zmianę menu. Taką, która przyciągnie klientów spragnionych dobrego jedzenia - tłumaczył.

Od producentów dostaliśmy informację, że ten odcinek pokazany będzie jako szósty. Emisja przypada na 13 października, o godz. 21:30.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24