MISTRZOWIE SMAKU | Zobacz liderów powiatowych kategorii plebiscytu
KUCHARZ ROKU
ROBERT WILK , Stodoła u Gajdy, Kolbuszowa
powiat: kolbuszowski
Pracuje jako kucharz od 19 lat, nie skończył szkoły kulinarnej. Po 5 latach pracy w zawodzie otrzymał tytuł czeladnika, po 10 szefa kuchni. Gotowanie to dla niego pasja, od zawsze to lubił, przypadkowo trafił do pracy w winiarni w Rzeszowie dzięki ojcu szwagra, tam rozpoczął pierwszą pracę. W Stodole, nowym miejscu w Kolbuszowej, pracuje od 3 miesięcy. Satysfakcję czerpie z samego gotowania oraz kiedy słyszy pochwały z ust klientów. Ma na koncie sporo osiągnięć – obsługiwał m.in. cateringi na +1000 osób, sylwestry itp. Podczas dużych imprez masowych człowiek czuje stres, ale tuż po pozostaje zadowolenie i wielka ulga, duma. Nie jest to łatwa praca, mimo, że może się tak wydawać, jednak niełatwo sprostać oczekiwaniom klientów, trzeba gonić za nowościami. Poza pracą odstresowuje się, układając puzzle, prowadzi aktywny tryb życia.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT