Składniki:
- 1 kg dyni,
- 1 litr wódki,
- 1 szklanka wody,
- 1 szklanka cukru.
Wykonanie:
Kawałek dojrzałej dyni obrać ze skóry, wykroić pestki. Pokroić na drobne kawałki i zalać w słoju wódką, tak aby pokryła warzywo. Odstawić na dwa tygodnie w ciemne miejsce. Odcedzić, dodać ostudzony syrop ugotowany z wody i cukru. Wymieszać, odstawić na dobę. Przefiltrować, rozlać do butelek. Przechowywać w ciemnym miejscu (najlepiej przez pół roku).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?