Nalewka porzeczkowa kusi smakiem i zapachem. To lekki i aromatyczny trunek

Ula SobolZaktualizowano 
Nalewka porzeczkowa
Nalewka porzeczkowa Krystyna Baranowska
Przepis na nalewkę porzeczkową podaje Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Wolicy Piaskowej (gm. Sędziszów Małopolski, powiat ropczycko - sędziszowski).

Składniki:

  • 0,5 kg czarnej porzeczki,
  • 0,5 kg czerwonej porzeczki,
  • 60 dag cukru,
  • 0,5 l spirytusu,
  • 200 ml zimnej przegotowanej wody.

Wykonanie:

Owoce zasypać cukrem, zostawić na 2 dni. Od czasu do czasu mieszać, aby cukier rozpuścił się. Po 2 dniach zalać spirytusem i zostawić na 2 miesiące. Po 2 miesiącach odcedzić, dolać wodę (200 ml) i zostawić na tydzień. Po tym czasie nalewka nadaje się
do picia.

polecane: Flesz - e-papieros zagraża zdrowiu

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3