Nasze Dobre Podkarpackie. Ciasto marchewkowe z Cukierni Pokusa wygląda dobrze i smakuje wyśmienicie

Materiał promocyjny Nasze Dobre Podkarpackie
Cukiernia Pokusa zgłosiła do konkursu Nasze Dobre Podkarpackie ciasto marchewkowe. Doskonale sprawdzi się jako deser do kawy czy herbaty lub jako tort na różne okazje.

Ciasto marchewkowe to połączenie zdrowych marchewek, jabłek, żurawiny i orzechów. Dwukrotnie przełożone lekkim kremem śmietankowym, którego smak wzbogaca serek mascarpone. Ciasto jest zdrowe, pyszne i aromatyczne. Pachnie cynamonem i słodkimi bakaliami. Doskonale sprawdzi się jako deser do kawy czy herbaty lub jako tort na różne okazje.

- Jakość naszych ciast od samego początku pozostaje na niezmiennie wysokim poziomie, a asortyment cały czas się zwiększa dzięki zaangażowaniu i pasji w spełnianiu państwa życzeń - zapewnia Marta Rączka-Żurawska, mistrz cukiernictwa, właścicielka i założycielka Cukierni Pokusa, która od 2001 roku nieustannie zdobywa doświadczenie w słodkiej branży cukierniczej. - Tajemnica wspaniałego smaku naszych wypieków tkwi w bardzo szczegółowym i uważnym dobieraniu składników - naturalnych, świeżych i z pewnych źródeł. Jednak, aby ostateczny produkt zaistniał potrzebny jest oddany i fachowy wkład naszego doświadczonego personelu, który jest pełen pasji i zaangażowania w spełnianiu państwa życzeń. W naszych cukierniach znajdą państwo najwyższej jakości wyroby cukiernicze stanowiące ozdobę każdego przyjęcia, dopełniając najważniejsze uroczystości w życiu rodziny.

Właścicielka mieleckiej Cukierni Pokusa nie ma pojęcia, skąd pojawiła się u niej pasja cukiernicza, ale zapewnia, że po dwóch dekadach w branży ta fascynacja wcale w niej nie słabnie. Podkreśla również, że ciągle wprowadza nowe produkty.

- W każdym sezonie komunijnym proponujemy kilkanaście nowych tortów - dopowiada pani Marta. - W ofercie mamy ponad 100 rodzajów ciast, torów ponad 40 rodzajów i wciąż powstają nowe smaki. Staramy się, by na podniebieniach naszych klientów nie zrobiło się nudno, będziemy ich zaskakiwać, ale honorujemy i tych, którzy przyzwyczajeni są do naszych wcześniejszych propozycji.

Przypomina również o swoich ptysiach z kremem śmietankowym, które są hitem festiwali kulinarnych. I ulubieńcem smakoszy. - Pan Robert Makłowicz przekazał mi mnóstwo słów uznania, uznał naszego ptysia za przepyszny i wyjątkowy - wspomina pani Marta. - Więc chyba nie przez przypadek ptyś dostał Grand Prix w dziedzinie wyrobów cukierniczych.

Cukiernia prowadzona jest przez jej założycielkę - mistrza cukiernictwa Martę Rączkę-Żurawską, która od 2001 roku nieustannie zdobywa doświadczenie w słodkiej branży cukierniczej.

Warto wiedzieć!
Pracownia cukiernicza Pokusa znajduje się w Mielcu, gdzie są liczne sklepy i kawiarnie, natomiast cukiernia Pokusa w Rzeszowie znajduje się w CH E.Leclerc - Galeria Lazur znajduje się na Kulinarnym Szlaku Podkarpackie Smaki, który zrzesza tylko tradycyjnych i regionalnych wytwórców zdrowej żywności. - Od 2001 roku naturalne zdrowe wypieki, to nasza pasja i tak jest po dzień dzisiejszy - zapewnia właścicielka cukierni.

Cukiernia Pokusa Marta Rączka-Żurawska, ul. Wojsławska 2c, 39-300 Mielec, tel. 17 227 61 21

Zapraszamy na stronę

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24