Pod okiem Mohameda Nasefa, kucharza pochodzącego z Kairu, wyczarowywali potrawy pełne aromatu szafranu, imbiru i cynamonu, jak zupa z języczków ptasich (rosół i makaron w kształcie języczków), sałatka tapule, kapusta po arabsku, kurczak po egipsku, paluszki z wołowiny mielonej, gulasz wołowy w pomidorach. Na deser 15 młodych kucharzy podało pierogi arabskie bakaliowe
- Kuchnia polska i orientalna to diametralnie różne smaki. Warto, by przyszli kucharze je poznali, nauczyli się przyrządzania tych potraw - mówi Anna Ulan, nauczyciel przedmiotów w ZSS w Rzeszowie.
Był też pokaz latte art, czyli sztuki malowania w kawie oraz carvingu, czyli rzeźbienia owoców i warzyw.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"