Składniki:
200g maliny muszą być twarde i słodkie
4-5 szt moreli najlepsze do sałatki to miękkie i słodkie
200g sera solankowego może być feta
200g fasolki szparagowej żółtej
100g roszpunki
Sos:
Ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
cukier
Wykonanie:
Pierwsze gotujemy fasolkę szparagową na półtwardo, studzimy, kroimy w kawałki o długości 2-3 cm.
Wypłukaną roszpunkę rozkładamy na talerzach, polewamy ją sosem balsamicznym. Na sałacie układamy pokrojone w ósemki lub drobniej morele, ser w kostkę i fasolkę. Na samym końcu rozkładamy maliny. Całą sałatkę możemy polać zredukowanym octem balsamicznym dostępnym w większości hipermarketów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Żona Stuhra wyjada po nim resztki i się tym chwali! Wymyśliła na to nową nazwę
- Lara Gessler udzieliła wywiadu w majtkach! Znów zapomniała spodni? [ZDJĘCIA]
- Tak Węgiel zachowała się po przegranej w "Tańcu"! Jury musiało ją pocieszać
- Pyrkosz nie cierpiał Fitkau-Perepeczko. Cały plan słuchał, jak jej ubliżał