Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Letnia sałatka z malinami i serem solankowym

Ula Sobol
Letnia, kolorowa sałatka z malinami i serem solankowym.
Letnia, kolorowa sałatka z malinami i serem solankowym. Krystyna Baranowska
Smaczną i zdrową sałatkę z malinami, serem solankowym i sosem balsamicznym poleca Grzegorz Bąk, szef kuchni z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie

Składniki:

200g maliny muszą być twarde i słodkie
4-5 szt moreli najlepsze do sałatki to miękkie i słodkie
200g sera solankowego może być feta
200g fasolki szparagowej żółtej
100g roszpunki

Sos:

Ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
cukier

Wykonanie:

Pierwsze gotujemy fasolkę szparagową na półtwardo, studzimy, kroimy w kawałki o długości 2-3 cm.
Wypłukaną roszpunkę rozkładamy na talerzach, polewamy ją sosem balsamicznym. Na sałacie układamy pokrojone w ósemki lub drobniej morele, ser w kostkę i fasolkę. Na samym końcu rozkładamy maliny. Całą sałatkę możemy polać zredukowanym octem balsamicznym dostępnym w większości hipermarketów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24