Składniki:
- makaron razowy penne, szpinak mrożony (1/4 opakowania) lub garść świeżego, średni pomidor, oliwa z oliwek (łyżeczka), ząbek czosnku, łyżka sera żółtego najlepiej odtłuczonego, przyprawy: sól, gałka muszkatołowa.
Wykonanie:
Makaron ugotuj "al dente" w osolonej wodzie. Szpinak, czosnek poddusić na łyżeczce oliwy. Dodać pokrojonego w plastry pomidora oraz przyprawy. Ugotowany makaron przełóż na patelnie ze szpinakiem. Posyp serem. Wszystko wymieszaj energicznymi ruchami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji