Składniki:
5 liści sałaty strzępiastej, 7 krewetek, 20 dkg malin, 1 cebula czerwona, 2 pomidory suszone, sól, pieprz, 4 łyżki oleju Rapso, Orzechy włoskie, 5 dkg Ser lazur złocisty, 2 łyżki wina czerwonego, 1 łyżeczka miodu, 5 oliwek, pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
Wykonanie:
Sałatę myjemy, suszymy, strzępimy. Na talerz wykładamy sałatę, na to połowę porcji malin, pokrojone pomidory suszone, cebulę pokrojoną, orzechy włoskie. Krewetki marynujemy w 2 łyżkach oleju Rapso, dodajemy bazylię suszoną, sól, pieprz i smażymy na patelni około 1 minuty. Po przestygnięciu dodajemy do sałatki. Z połowy malin robimy sos. Sos: Do rondelka wlewamy 2 łyżki oleju Rapso, dodajemy maliny i przesmażamy je, dodajemy miód w między czasie dolewamy wina czerwonego, aby uzyskać gęstą konsystencję. Całość przecieramy przez sito). Sałatkę polewamy sosem. Dodajemy ser lazur złocisty. Talerz dekorujemy oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice