Składniki:
- 2 szklanki łuskanej pszenicy,
- 0,5 kg maku,
- miód,
- rodzynki,
- płatki migdałowe.
Wykonanie:
- Łuskaną pszenicę namoczyć w wodzie na kilka godzin.
- Pół kg maku sparza się i mieli 3 razy.
- Pszenicę gotujemy. Do niej dodaje się zmielony mak, sparzone rodzynki, płatki migdałowe i miód. Wszystko się miesza.
Wideo
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?
- Taka jest Roxie za kulisami "TzG". Prawda o jej zachowaniu wyszła na jaw [WIDEO]
- Jakie wykształcenie ma Jolanta Kwaśniewska? Będziecie zaskoczeni!
- Tak dziś wygląda Małgorzata Maier z "Big Brothera". Uwierzycie, że ma 57 lat?!
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera