Zupa "dziadowska" z zeschniętego chleba
Składniki:
5 dag słoniny lub smalcu, 20 dag zeschniętego chleba, 5 dag cebuli, sól, pieprz, zielenina, wywar jarzynowy lub mięsny.
Wykonanie:
Słoninę pokroić w kostkę i stopić "na rumiano". Podsmażyć na niej chleb - pokrojony w kostkę albo w paski. Pod koniec dodać posiekaną cebulę i smażyć aż się lekko zrumieni. Chleb przełożyć na talerze i zalać wywarem jarzynowym lub mięsnym. Posypać pokrojoną zielenią. Do zupy można tez dodać ugotowane jajko.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pamela Anderson ma już prawie 60 lat! Oto, jak teraz wygląda. Rezygnuje z silikonu!
- Polacy nie chcą, żeby Luna wygrała Eurowizję? Dziennikarz odsłania kulisy konkursu
- Znaleźliśmy Joannę z "Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym". Co dziś robi?
- Tak Chyra spędza czas z małym synkiem! Dziecko jadło kurczaka z reklamówki | ZDJĘCIA