Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Zupa "dziadowska" z zeschniętego chleba

Ula Sobol, Alina Bosak
Zeschnięty chleb można użyć do zupy
Zeschnięty chleb można użyć do zupy sxc.hu
Zupa "dziadowska" z zeschniętego chleba na podstawie "W mojej kuchni nic się nie marnuje" Anny Gasik.

Zupa "dziadowska" z zeschniętego chleba

Składniki:
5 dag słoniny lub smalcu, 20 dag zeschniętego chleba, 5 dag cebuli, sól, pieprz, zielenina, wywar jarzynowy lub mięsny.

Wykonanie:

Słoninę pokroić w kostkę i stopić "na rumiano". Podsmażyć na niej chleb - pokrojony w kostkę albo w paski. Pod koniec dodać posiekaną cebulę i smażyć aż się lekko zrumieni. Chleb przełożyć na talerze i zalać wywarem jarzynowym lub mięsnym. Posypać pokrojoną zielenią. Do zupy można tez dodać ugotowane jajko.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24