Składniki:
- 1 kg mięsa wołowego, włoszczyzna (1 porcja),
- 2,5 l wody,
- 1 upieczona cebula,
- około 1 kg
- ziemniaków,
- ziele angielskie,
- liść laurowy, pieprz,
- sól, lubczyk (szczypta).
Wykonanie:
Mięso umyć i dodać obrane warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i upieczoną cebulę. Całość gotować 1,5 godziny na wolnym ogniu,
doprawić solą, pieprzem i na koniec lubczykiem. Ziemniaki ugotować w mundurkach z odrobiną soli. Rosół podawać z obranymi ziemniakami pokrojonymi w plasterki.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?