- Kubek gorącej, gęstej czekolady jest najlepszym rozgrzewającym trunkiem na chłodne jesienne dni i wieczory - zapewnia Paweł Krok. - Najlepiej smakuje serwowany z bitą śmietaną. Przygotowanie napoju nie jest skomplikowane. A słodycz i zapach czekoladowej przyjemności na długo zostaje w pamięci.
Składniki:
1 gorzka czekolada, 2 łyżki kakao, 70 ml mleka, bita śmietana, brązowy cukier, listki mięty do ozdoby
Wykonanie:
Rozpuszczamy czekoladę do całkowitego jest roztopienia. Dodajemy kakao. Następnie wlewamy mleko. W osobnym naczyniu karmelizujemy brązowy cukier i dodajemy go do czekolady. Wszystko razem podgrzewamy na małym ogniu. Wlewamy do kubka. Na samą górę dodajemy bitą śmietanę. Ozdabiamy świeżymi listkami mięty. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Skaldowie przestaną grać po śmierci Jacka Zielińskiego? Brat przekazał decyzję
- Grażyna Szapołowska człapie po mieście w PODARTYCH butach Prady! Ikona stylu?
- Rosiewicz miał operację, ale teraz to nie żona mu pomaga! Tak stara się dla 55-latki
- Mąż Janachowskiej w fartuchu za 700 złotych robi pizzę w piecu za 20 tysięcy