Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rozgrzej się od środka. Przepis na gorącą czekoladę

Ula Sobol
Przepis na gorącą czekoladę poleca Paweł Krok, menadżer Piwiarni Warka w Rzeszowie.
Przepis na gorącą czekoladę poleca Paweł Krok, menadżer Piwiarni Warka w Rzeszowie. Krystyna Baranowska
Przepis na gorącą czekoladę poleca Paweł Krok, menadżer Piwiarni Warka w Rzeszowie, współpracującego ze Sweetdeal.pl.

- Kubek gorącej, gęstej czekolady jest najlepszym rozgrzewającym trunkiem na chłodne jesienne dni i wieczory - zapewnia Paweł Krok. - Najlepiej smakuje serwowany z bitą śmietaną. Przygotowanie napoju nie jest skomplikowane. A słodycz i zapach czekoladowej przyjemności na długo zostaje w pamięci.

Składniki:

1 gorzka czekolada, 2 łyżki kakao, 70 ml mleka, bita śmietana, brązowy cukier, listki mięty do ozdoby

Wykonanie:

Rozpuszczamy czekoladę do całkowitego jest roztopienia. Dodajemy kakao. Następnie wlewamy mleko. W osobnym naczyniu karmelizujemy brązowy cukier i dodajemy go do czekolady. Wszystko razem podgrzewamy na małym ogniu. Wlewamy do kubka. Na samą górę dodajemy bitą śmietanę. Ozdabiamy świeżymi listkami mięty. Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24