MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wystarczy zebrać umyte obierki warzywne, korzenie, łodygi,...
fot. pixabay.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Wywar warzywny

Wystarczy zebrać umyte obierki warzywne, korzenie, łodygi, końcówki i liście. Pokroić je na kawałki podobnego rozmiaru, przechowywać w zamrażarce, aż uda się uzbierać około 2 pełnych szklanek. Upewnij się aby były tam obierki cebuli, marchewki i selera, które nadadzą wywarowi doskonałego smaku. Zebrane skórki wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj co najmniej przez godzinę. Następnie możesz wywar przelać do opakowania na kostki do lodu i używać wedle potrzeby.

Zobacz również

Oprawa kibiców KSZO 1929 i Staru na derbach w trzeciej lidze. Były race [FOTO]

Oprawa kibiców KSZO 1929 i Staru na derbach w trzeciej lidze. Były race [FOTO]

"Potańcówcówka Majówka"  na Osiedlu Przybyszówka - relacja fotograficzna

"Potańcówcówka Majówka" na Osiedlu Przybyszówka - relacja fotograficzna

Polecamy

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Wisłok o jednego gola lepszy od JKS-u

Wisłok o jednego gola lepszy od JKS-u