Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szef kuchni poleca przepis na burrito z wołowiną

Ula Sobol
Szymon Pulka, menedżer sprzedaży w American Food prezentuje burrito z wołowiną.
Szymon Pulka, menedżer sprzedaży w American Food prezentuje burrito z wołowiną. Bartosz Frydrych
Burrito z wołowiną poleca szef kuchni w lokalu American Food, współpracującej ze Sweetdeal.pl.

American Food to całodobowy lokal przy ul. Asnyka w Rzeszowe. Jest miejscem, gdzie można na szybko coś zjeść. Ma 20 miejsc siedzących i czynny jest do ostatniego klienta. Oprócz szerokiego wyboru hamburgerów, omletów, steków, skrzydełek serwują tam także naleśniki i gofry z bitą śmietaną i owocami. Lokal oferuje kuchnię na dowóz na terenie całego Rzeszowa.

American Food to nowe miejsce na rzeszowskiej mapie gastronomicznej. Idealne dla wielbicieli amerykańskiej kuchni i tych, którzy efektywnie chcą zaspokoić głód. Szczególnie miejsce przyjazne wszystkim miłośnikom mięsa, zwłaszcza grillowanego.

- To nie tylko nowe miejsce to zupełnie nowa jakość jedzenia - zapewnia Szymon Pulka, menedżer lokalu American Food w Rzeszowie. - Wszystko robimy na miejscu, nie kupujemy gotowych produktów. Kładziemy nacisk na mięso, mamy czystą, 100-procentową wołowinę - zaznacza menedżer.

- Wszystkie dania z naszej karty przygotowane są w momencie zamówienia, zawsze ze świeżych produktów. Dodatkowo zaprzyjaźniona piekarnia dostarcza nam codziennie świeżego i chrupkiego pieczywa.

Zapach grillowanego mięsa roznosi się wokół lokalu.

Na zamówienie czeka się maksymalnie 15 minut.

- Stawiamy na duże porcje, prawdziwe i pełnowartościowe mięso. Dla głodomorów menedżer restauracji poleca boss burger w zestawie lub double beefburger w zestawie - dodaje Szymon Pulka. Natomiast dla miłośników łakoci mamy pancaksy, czyli amerykańskie naleśniki z syropem klonowym.

Niedawno otwarty bar wciąż pracuje nad powiększeniem menu. Wkrótce pojawią się małe frytki, mini burgery, muffiny. To specjalne propozycje dla najmłodszych.
Dziś szef kuchni poleca wszystkim czytelnikom Nowin przepis na wołowe burrito.

Jeśli chcesz sprawdzić jak smakują amerykańskie przysmaki od dziś możesz je kupić za pół ceny!

Przepis na Burrito z wołowiną

Składniki:

- świeże mięso wołowe
- fasolka czerwona konserwowa
- papryka marynowana
- cebulka świeża czerwona (może być biała)
- pomidory(bardziej wskazane)
- koncentrat pomidorowy
- ser żółty tarty
- placek tortilla
- sos czosnkowy
- ketchup lub ketchup z chilli (w zależności od tego czy lubimy ostre potrawy)
- olej
- pieprz, sól
- przyprawa do burrito lub chilli

Wykonanie:

- Mięso wołowe kroimy w cienkie plastry, przyprawiamy do smaku na ostro. Cebulę kroimy na plasterki, a paprykę w paski.

Ustawiamy piekarnik na 180 stopni C. Kiedy się rozgrzewa, wrzucamy mięso na patelnię i smażymy z małą ilością

oleju (dodajemy go tylko troszkę, żeby mięso nie przywierało podczas
pieczenia). Cały czas mieszamy.

- W trakcie smażenia sprawdzamy, czy mięso jest odpowiednio pikantne, w razie potrzeby doprawiamy. Kiedy mięso jest już gotowe, dodajemy fasolę czerwoną, paprykę i dusimy około minuty razem z pomidorami lub koncentratem pomidorowym.

- W międzyczasie podgrzewamy trochę tortillę, aby można było złożyć nasz przysmak. Kiedy farsz jest gotowy, nakładamy go na podgrzany placek, następnie zawijamy boki tak, aby zwinąć całość w rulon.

- Posypujemy całość serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika tak, żeby ser się stopił. Kiedy tylko ser będzie roztopiony, wyjmujemy burrito na talerz, polewamy sosem czosnkowym i wybranym przez nas ketchupem.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24