Everst na rzeszowskim Rynku istnieje od 9 lat. To idealne, przytulne miejsce dla wielbicieli tureckiej kuchni i tych, którzy szybko oraz skutecznie chcą zaspokoić głód.
- Nie da się przejść obojętnie. Dochodzą stąd przeróżne, aromatyczne zapachy - podkreśla Aneta Ostafińska, właścicielka Everstu. Czuć pieczone mięso drobiowe i baraninę.
Właścicielka podkreśla, że aby zasmakować prawdziwej tureckiej potrawy nie musimy jechać do Turcji, ani wydawać dużo pieniędzy.
- Szef kuchni w Evereście serwuje oryginalny kebab. Stosuje on tradycyjną recepturę, dzięki której mięso jest soczyste.
W smaku dominuje nutka papryki - mówi Aneta Ostafińska. - Dodatkiem jest chrupiąca bułka oraz świeży zestaw surówek. Wszystkie dania z naszej karty przygotowane są w momencie zamówienia, zawsze ze świeżych produktów - zapewnia właścicielka.
Lokal serwuje proste, szybkie i smaczne dania. Na zamówienie nie trzeba długo czekać.
W karcie dań znajdziemy półmetrowe hot dogi, zapiekanki XXL, hamburgery oraz frytki z posypką.
- Jako pierwsi w Rzeszowie wprowadziliśmy na rynek frytki z posypką - zaznacza właścicielka "Everest". A posypka to mięso z kebabu i sos czosnkowy.
Można tu także zjeść kanapki oraz dania obiadowe.
Jeśli chcesz sprawdzić jak smakują chrupiące gofry z bitą śmietaną od dziś możesz je kupić za pół ceny! Sprawdź!Przepis na gofra
- Gofry są naprawdę smaczne i idealne w konsystencji. Mają chrupiące brzegi i miękki środek - zapewnia Aneta Ostafińska, właścicielka Everest.
Składniki na ciasto:
- pół szklanki mleka 1,5%
- budyń bez cukru o dowolnym smaku (może być truskawkowy)
- 3/4 szklanki mąki z amarantusa (mąka z nasion amarantusa charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i dietetyczną).
- 1/4 szklanki otrębów np. orkiszowych
- łyżeczka płynnej stewi (jest słodsza od cukru)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 jajka (osobno żółtko i białko)
Wykonanie:
- W mleku rozmieszać proszek budyniowy.
- Następnie dodać go do mąki, otrębów, proszku do pieczenia, żółtek, stewi oraz oliwy. Wszystko razem wymieszać.
- Białka ubić na pianę i pomału dodać do pozostałych składników.
- Smażyć w rozgrzanej gofrownicy, a studzić na kratce np. z piekarnika.
- Ciasto będzie bardzo gęste. Powinniśmy nakładać go łyżką, a nie wylewać je na gofrownicę.
- Na upieczone gofry możemy nakładać budyń, bitą śmietanę oraz ulubione owoce.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"