MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]

Jajka z majonezem lub jajka faszerowane

Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Tajemnicza śmierć w Końskich. W mieszkaniu znaleziono ciało

NOWE
Tajemnicza śmierć w Końskich. W mieszkaniu znaleziono ciało

Premier Tusk spotkał się z polskimi i amerykańskimi żołnierzami w Jasionce

NOWE
Premier Tusk spotkał się z polskimi i amerykańskimi żołnierzami w Jasionce

Polecamy

Piknik „Wygraj zdrowie” na początek wakacji

Piknik „Wygraj zdrowie” na początek wakacji

Jedziesz na wakacje do kraju zagrożonego trzęsieniami ziemi? To musisz wiedzieć

NOWE
Jedziesz na wakacje do kraju zagrożonego trzęsieniami ziemi? To musisz wiedzieć

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu