6 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c8/b6/61600415546f9_o_large.jpg)
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej
U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane
Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji
Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej