Składniki:
- 10 jaj,
- 1 litr mleka,
- sól,
- cukier do smaku.
Wykonanie:
Jajka wybić do naczynia i roztrzepać trzepaczką. Mleko zagotować. Na wrzące mleko wlać roztrzepane jaja i ogrzewać ( nie dopuścić do gotowania). Dodać do smaku sól i cukier wg uznania. Gdy wytworzy się ser i oddzieli serwatka zlać do worka z tetry, uformować w kształcie klinka przycisnąć deską z obciążeniem do wystudzenia. Najlepiej smakuje na śniadanie wielkanocne z wędliną i chrzanem.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"