Składniki: 1 litr kwiatów, 3 cytryny, 3 litry wody, 1 kg cukru (może być mniej), 2 dag drożdży.
Wykonanie: Cytryny posiekać razem ze skórką. Kwiaty ubić, dodać cytryny, trochę ciepłej wody, drożdże i trochę cukru. Kisić w garnku przez ok. tydzień. Następnie wycisnąć sok i przelać go do butli. Dodać 3 litry wody przegotowanej z dodatkiem 1 kg cukru. Butlę zatkać korkiem z rurką do fermentacji. Ma stać do października.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć
- Która się ubiera, a która "przebiera"? Projektant wziął pod lupę gwiazdy po 50-tce
- Bronisław Cieślak przed śmiercią wyznał prawdę o Cieślak i Miszczaku. Chwyta za serce
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki