Klasyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach. To danie nie ma sobie równych! Klasyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach to prawdziwy wiosenny rarytas. Najczęściej gotuję go nie tylko na wędzonych żeberkach, ale dodaję też...
6 maja 2024, 11:30
Obrzydlistwa rodem z PRL. Dziś już nikt tego nie je! Szpinak jak krowi placek, mleko z kożuchem, kotlety z mortadeli, zupa owocowa, ozorki w sosie chrzanowym… Obrzydlistwo! W czasach PRL jedliśmy różne dania, na...
6 maja 2024, 6:28
Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia Minestrone to włoski odpowiednik polskiej zupy jarzynowej. Jest równie pyszna i łatwa do przygotowania. Wykorzystuje się do niej sezonowe warzywa, więc o każdej...
3 maja 2024, 8:00
Kaszanka to nie temat tabu. Wolisz z kaszą gryczaną czy jęczmienną? Kaszanka, podobnie jak salceson i zupa czernina budzą niekiedy kontrowersje. A może chętnie jesz, ale nie zastanawiasz się, z czego jest kaszanka? Grilowana...
2 maja 2024, 11:50
Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna! Sezon na botwinkę zaczyna się wiosną, warto więc jak najczęściej sięgać po to pyszne warzywo. Dziś mam dla ciebie tradycyjną zupę z botwinki z ziemniakami. Jest...
26 kwietnia 2024, 12:00
Takiej tarty jeszcze nie znasz. Wiosenne warzywo pasuje do niej idealnie Nie wiesz, co oprócz zupy zrobić z botwinki? Proponuję pyszną, wytrawną tartę, którą możesz podać na obiad lub kolację. Do nadzienia wykorzystaj ulubiony...
23 kwietnia 2024, 12:00